به عنوان يک والدين مسئول شما هر چند وقت يکبار براي کودکان خود قصه مي خوانيد؟ امروز پاسخ اين سوال به ندرت و يا هرگز خواهد بود. اين روزها با توجه به مشکلات عديده و فشارهايي که والدين در نزدگي متحمل مي شوند به ندرت مي توانند براي کودکان خود قصه بخوانند. کمبود اوقات فراغت، وجود تکنولوژي هاي جديد پيچيدگي ها و مشکلات عديده اي که خانواده ها با آن دست و پنجه نرم مي کنند باعث شده که تقريبا هنر قصه خواني در اين ميان از دست برود.


قصه گويي براي کودکان باعث افزايش سطح هوش اجتماعي آنها و نقشي اساسي در شکل دهي به شخصيت انها دارد. قصه گويي سنتي است که از قديم وجود داشته و والدين و اجداد ما همواره براي کودکانشانن قصه مي گفتند اين سنت اکنون نيز به ما رسيده است


اما هنر قصه گويي چيست؟


امروزه والدين راحت تر هستند که اجازه دهند کودکانشان قبل از خواب کارتون مورد علاقه شان را ببينند تا اينکه بخواهند در کنار تختشان بنشينند و براي انها قصه بخوانند تا وقتي که کودکشان بخوابد. اما اين قصه خواندن در کودکان لذت خاصي ايجاد مي کند و اين مسئله بسيار اهميت دارد که شما برخي شب ها براي کودکانتان وقت بگذاريد و براي او قصه بخوانيد.


قصه خواني مانند خواندن يک کتاب کار بسيار ساده اي است اگر شما آن قدرها وقت نداريد مي توانيد قصه اي را که حفظ هستيدبراي کودکتان تعريف کنيد و يا خاطرات دورن کوودکي خود را براي او بخوانيد. مزاياي بي شماري در قصه خواني براي کودکان وجود دارد به خصصوو کودکاني که در سنين قبل از مدرسه و مهد کودک هستند.


در اينجا ده مزيتي که قصه خواني براي کودکان دارد بيان مي کنيم که شما به عنوان والدين مسئول نمي تواندي از آنها چشم پوشي کنيد.


1- اخلاقيات را به کودک شما مي آموزد.


کودکان در سر تا سر دنيا عاشق گوش دادن به قصه ها هستند. آنها مي خواهند که دربار? شخصيت هاي مورد علاقه شان بيشتر بدانند و اغلب تلاش مي کنند که خود را در نقش آنها قرار دهند و از آنها تقليد کنند. با گفتن قصه هايي که در آنها مفاهيم اخلاقي و انساني وجود دارد شما مي توانيد ويژگي مثبت انساني مثل شجاعت، صداقت و دانايي ر در وجود او از همان سنين پايين نهادينه کنيد.


2- قصه گويي آنها را از اصول فرهنگي و ريشه هاي اعتقادي تان آگاه مي کند.


خواندن قصه و تعريف کردن خاطرات کودکي تان، فعاليت ها و سرگرمي هايي که در زمان کودکي داشتيد و جشن ها و مراسمي که در آن شرکت مي کرديد باعث مي شود فرزندتان با فرهنگ خانوادگي و آداب اجتماعي که قرار است در آن بزرگ شود بيشتر آشنايي پيدا کندو تفاوت فرهنگ و سنت هاي رايج را با يکديگر بشناسد.


شنيدين داستان هايي دربار? ديگر اعضاي خلانواده به آنها کمک مي کند تا شناخت بهتري از اجداد و نياکان خود پيدا کنند.


3- مهارت هاي کلامي انها را افزايش مي دهد.


خواندن داستانهاي کودکانه براي فرزندتان باعث مي شوود که مهارت هاي کلامي انها افزايش پيدا کند. و همم زمان که او کلمات و عبارات جديد ياد مي گيرد با پيچيدگي هاي زبان نيز آشنايي پيدا کند. هم چنين قصه خواني کمک مي کند که طبق يک الگوي منظم نحو? تلفظ کلمات و عبارات را نيز به فرزندتان بياموزيد.


4- مهارت هاي شنيداري را افزايش مي دهد.


اکثر کودکان به محدوده ي کوچکي از اتفاقات مي توانند توجه کنند و اغلب نمي توانند براي طولاني مدت روي چيزي تمرکز کنند. هم چنين آنها ترجيح مي دهند که بيشتر صحبت کنند تا اينکه بخواهند گوش دهند. خواندن قصه براي کودکان نه تنها باعث مي شد دقت آنها افزايش پيدا کند بلکه نسبت به گوش دادن و فهم مطالب نيز حساس تر مي شوند.


5- قدرت تخيل، تصوير سازي و خلاقيت آنها را افزايش مي دهد.


گوش دادن به قصه باعث مي شود کودک شخصيت هاي داستان، مکان و طرح کلي داستان را به جاي اينکه به صورت فيلم و يا کارتون مشاهده کند در ذهن خود بياورد و آنها را تصور کند. اين مسئله باعث مي شود که قدرت خلاقيت و تصوير سازي آنها افزايش پيدا کند و ذهنشان براي فکر کردن و تجسم اتفاقات با محدوديتي روبه رو نخواهد شد.


6- ابزاري عالي براي تقويت حافظه


شما مي توانيد با استفاده از ايده هاي هوشمندانه حافظ? کودک خود را تقويت کنيد. زماني که شما براي کودکتان قصه اي را خوانديد بعد از چند روز از او بخواهيد که اين قصه را براي شما تعريف کند. و يا از او بخواهيد که ادام? داستان را خودش تعريف کند اين روش باعث مي شود که حافظ? او تقويت شود و سطح تمرکز او نيز افزايش پيدا کند.


7- محدوده ي فکري کودک را گسترده مي کند


کودکان اغلب با فرهنگ ها و آداب و رسوم کشورهاي مختلف درجهان آشنايي ندارند و با مردم انها رو به رو نمي شوند ولي شما با گفتن قصه هايي از فرهنگ ها و آداب و رسوم کشورهاي مختلف جهان مي توانيد ذهن کودک خود را نسبت به مکان ها و مردماني که در کشور هاي ديگر زندگي مي کنند باز کنيد سعي کنيد قصه هاي مربوط به ديگر کشورها را براي او تعريف کنيد تا سطح درک و فهم او را افزايش داده و محدود? فکري او را نسبت به جهان گسترده تر کنيد.


8- قدمي ابتدايي براي يادگيري آکادميکي


قصه گويي براي کودکان مي تواند قدمي ابتدايي براي يادگيري هاي آکادميکي باشد. بسياري از کودکان عادت دارند که کارها را از روي عادت ياد بگيرند و فهم درستي از آن ندارند. قصه گويي به صورت فعاليتي منظم مي تواند باعث شود که کودک شما از آن چيزي که مي شنود درک درستي داشته باشد و از آن لذت ببرد. قصه خواني هم چنين به آنها کمک مي کند که در صحبت کردن مسلط شوند. خواندن و گوش دادن مرتب باعث مي شود که آنها به سخنران هاي مسلطي تبديل شوند.


9- توانايي ارتباط برقرار کردن آنها را بهبود مي بخشد. گاهي اوقات کودکان در سئوال پرسيدن مردد هستند حتي اگر ذهن آنها مملو از سوال و کنجکاوي باشد. قصه گويي هنر درست سوال پرسيدن را به کودکان مي آموزد. هم چنين به آنها ياد مي دهد چگونه يک گفتگو را به خوبي شروع کنند و اعتماد به نفس آنها را بالا مي برد. خواندن و گوش فرا دادن به صورت مداوم توان سخنوري آنها را نيز افزايش مي دهد.


10- به کودک کمک مي کند که با آرامش بيشتري با مشکلات رو به رو شود.


قرار گرفتن در موقعيت هاي سخت و مشکل باعث مي شود که کودکان احساس سردرگمي بکنند. داستان هايي که در آن قهرمان ها با مشکلات سخت و پيچيده مواجه مي شوند مي تواند به کودکان کمک کند که اين مسئله را بهتر بفهمند و در مقابل مشکلات قوي تر باشند. داستانت هايي را براي کودک خود تعريف کنيد که کودک از آنها بياموزد رنج و سختي قسمتي از زندگي است همانگونه خوشي و شادي بخشي از زندگي است. اين داستان ها باعث مي شود که کودکتان در مقابل موقعيت هاي مختلف و سختي هاي زندگي مقاوم تر شود و به صورت منطقي برخورد کند.


منبع:مشاورکو

ده فايده قصه گويي براي کودکان

ده فايده قصه گويي براي کودکان

فوتوفنهاي جادويي براي قصه گويي به کودکان

تاثير قصه گويي بر رفتار و آينده کودکان

آموزش داستان نويسي براي کودکان

مي ,قصه ,کند ,کودکان ,باعث ,ها ,باعث مي ,براي کودکان ,قصه گويي ,مي شود ,که در ,رسوم کشورهاي مختلف

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

معرفی راههای کسب درآمد از اینترنت shabnampkhiyale jahadgaran5 absharanb وقت خنده بیستُ دو بلاگ روانشناسی، موفقیت ღღحرف دلღღ2 thelurishacademy دانلود جزوات و کتابهای حقوق پیام نور